Länsi-Uudenmaan perhekeskus – systeemisen työotteen verkkoperehdytys

Tilauksen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
Maksullinen verkkokurssi, myynti verkkokaupan kautta

Länsi-Uudenmaan perhekeskus – systeemisen työotteen verkkoperehdytys

Västra-nylands familjecenter – nätintroduktionen för det systemiska verksamhetssättet

Tämä verkkoperehdytys on tarkoitettu kaikille Länsi-Uudenmaan perhekeskuksen työntekijöille. Sen tarkoituksena on tutustuttaa  työntekijät systeemisen ja suhdeperustaisen työotteen teoriaan, ohjaaviin periaatteisiin ja työmenetelmiin.

Systeemisen ja suhdeperustaisen työotteen näkökulmia käsitellään viiden teeman alla kaikkiaan viidessä verkkoperehdytyksessä.  

HUOM! Alustalta löytyy myös työpajamateriaali systeemisen työotteen monialaisiin työpajoihin, mutta niihin ei tarvitse perehtyä itsenäisesti. Niihin tutustutaan työpajoissa, joihin osa perhekeskuksen työntekijöistä kutsutaan erikseen. 

Det här introduktionsmaterialet är avsett för de anställda på Västra Nylands familjecenter. Materialet innehåller fem ca en timme långa nätlektioner, för självständiga studier, samt material för fem workshops tänkta för mångprofessionella nätverksgrupper bestående av flera aktörer. Innehållet behandlar det systemiska verksamhetssättet.  

Materialet för lektionerna och workshoparna finns på samma platform, både på finska och på svenska. 

OBS! Workshopmaterial behöver du inte studera i det här skedet. Det andvänds i workshoparna som ordnas separat. 

Katso alta perhe- ja sosiaalipalvelujohtaja Mari Ahlströmin ja valmentaja Päivi Petreliuksen
keskustelu siitä, miksi ja miten systeemistä työotetta edistetään hyvinvointialueen perhekeskustoiminnoissa.

Nedanför kan du se videon, där familje- och socialservicedirektören Mari Ahlström och systemisk utbildare Päivi Petrelius diskuterar om varför man har valt att främja det systemiska verksamhetssättet på Västra-Nyland och hur man håller på med det.

Henkilöstön Kahvihuone / Personalens Kafferum

Jos haluat seurata ja kommentoida hyvinvointialueen valmistelua, liity mukaan Henkilöstön Kahvihuoneeseen. Kahvihuoneesta löydät ajantasaista tietoa mm. perhekeskuspalveluista ja niiden kehittämisestä.    Ilmoittaudu kahvihuoneeseen tästä linkistä, niin saat kirjautumisohjeet sähköpostiisi. Jos sinulla on jo salasana kahvihuoneeseen, pääset sinne tästä: kaikkialla.leanlab.co Jos sinulla on kysyttävää Kahvihuoneeseen kirjautumisesta, lähetä viesti osoitteeseen kaikkialla@leanlab.co

Brevid  hittar du länkarna till personalens kafferum, där det finns information om familjecenter service och utväcklingsarbetet kring det.  

Tietosuoja ja palautteen antaminen

TIETOSUOJA 

Perehdytysalustalle kirjautumisesta muodostuu rekisteri, jossa on henkilötietoja, eli kirjautujan nimi ja sähköpostiosoite. Tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten näitä tietoja käsitellään. Osallistumalla perehdytykseen annat suostumuksesi siihen, että nimesi ja sähköpostiosoitteesi on mukana rekisterissä.  Tietosuojaseloste – Curiosa

PEREHDYTYKSEN SISÄLTÖÄ KOSKEVIEN, OSALLISTUJAN ANTAMIEN VASTAUSTEN KÄSITTELY 

Perehdytyksen viidessä osiossa sinua pyydetään vastaamaan kunkin osion sisältöä koskevaan kysymykseen. Yksittäisiä vastauksia  sisältöä koskeviin kysymyksiin käsitellään osana vastausten muodostamaa kokonaisuutta. Kysymyksiin vastaaminen on osa työotteeseen perehtymistä. Vastauksia voidaan hyödyntää perehdytyksen kehittämiseen. Yksittäisen vastaajan antamat vastaukset tulevat vain Curiosan kouluttajien, Päivi Petreliuksen ja Katarina Fagerströmin tietoon ja niitä käsitellään luottamuksellisesti. 

TÄRKEÄÄ – PALAUTELOMAKE KOKOAA TIEDOT PEREHDYTYKSEN SUORITTAMISESTA 

Länsi-Uudenmaan perhekeskushanke pyytää jokaiselta työntekijältä palautteen kustakin viidestä perehdytysosiosta jokaisen osion lopusta löytyvän palautelinkin avulla. Palautetieto kerätään tunnisteellisesti. Palautelomakkeeseen vastaaminen on tärkeää. Sen avulla kerätään tietoa työntekijöiden kokemuksista. Lisäksi sen avulla seurataan perehdytykseen osallistumista.  Palautelomakkeen täyttäminen kunkin viiden osion lopuksi kertoo, että olet käynyt läpi perehdytyksen. 

TODISTUKSET 

Verkkoperehdytyksestä voi saada todistuksen. Todistuksen verkkoperehdytyksestä antaa oma esihenkilö todettuaan yhdessä työntekijän kanssa, että perehdytys on suoritettu. Tämä valmennusalusta ei automaattisesti seuraa suorituksia.  Todistusta ei siis myönnä Curiosa, vaan esihenkilö. Alla on verkkoperehdytyksen todistuspohja, jonka voi tulostaa ja jonka esihenkilö allekirjoittaa. 

Mikäli henkilö on suorittanut verkkoperehdytyksen ja lisäksi osallistunut työpajaprosessiin, hän voi saada todistuksen tästä kokonaisuudesta.  Tämän todistuksen antavat työpajaprosessin ohjaajat. Molemmat todistuspohjat löytyvät alta.